Hem > Nyheter > Innehåll

Färgning avloppsvatten behandling spillvatten gul orsaker

Jul 20, 2017

Färgning avloppsvatten behandling utflödet gul orsakar

Infärgning och tryckning industrins avloppsvatten, om avloppsvattnet efter biokemiska behandling, dosering användning av järnsulfat och flytande kaustiksoda, varför behandling efter vattenfärg är ljus gul det? Gilla detta fenomen är generellt för vilka skäl, avloppsvatten vilken metod bör användas för att hantera det? Följande analys med dig på tryckning och färgning avloppsvatten efter anledningen till gul.

Behandling av färgning avloppsvatten av järnsulfat

Tryckning och färgning avloppsvatten är vanligt i organiskt material, färgdjup, alkaliska och så vidare. Om det behandlas med järnsulfat och flytande alkali har gul efter finns det två möjligheter, en av tryckning och färgning avloppsvatten är inte fälls ut i några av oorganiska metalljoner, är andra färgen på organiskt material; avloppsvatten av avlägsnande av oorganiska metalljoner kan användas för att justera den alkali, lägga till natrium svavelväte och andra oorganiska metalljoner nederbörd. Om det organiska materialet i tryckning och färgning avloppsvatten gör att färgen som visas blekt gul, är det nödvändigt att överväga avancerad oxidation eller adsorption.

För den ursprungliga färgen av det förloradt bevattnar är gul, med järn järn efter färg tona, och sedan skälen för uppkomsten av gul kan också vara ett slags anti färg fenomen, och användning och vissa reaktiva färgämnen relaterade till fronten för att se färgen bort , följt av och den ursprungliga avloppsvatten lik färgen, så de flesta av färgning och tryckmetod avloppsvatten behandling blir biokemisk behandling.

Den senaste kontakt med den färgning växt avloppsvatten avfärgning, användning av järnmetall natriumhydroxid och poly aluminiumklorid, efter behandling del av röd eller inte kan tas bort, PH-värde 8, varför en del av röda inte kan tas bort, avloppsvatten Om du vill överväga att ersätta andra droger? Här har vi gjort en analys baserad på problemet.

Järnsulfat dosering metod och PH-värde

Användning av järnsulfat på röda, gröna avloppsvatten behandlingseffekten blir värre, men så länge som den lämpliga reaktionen villkor kan också minskas generellt till utsläppsnormerna i färg. I detta fall görs följande rekommendationer:

1, natriumhydroxiden lagts till framsidan, baksidan plus järn järn, plus metallen efter PH återstod vid 9 eller så. Efter tillsats av natriumhydroxid, pH kan nå mer än 12, enligt villkoren i stark alkali kan förstöra en del av den molekylära strukturen hos färgade grupper, de svåra att handskas med färgade grupper in i lätt att ta itu med färgade grupper. avloppsvatten och sedan början av reaktionen med järn metall PH blir 11 eller så, järnhaltig metall i pH av 11 eller fler avfärgning effekt kommer att vara bättre än pH 8 eller så, speciellt en del av de svåra att handskas med färgade grupp s.

2, natriumhydroxid i lime, samtidigt minska kostnaderna för läkemedel har också effekten av att förbättra effekten av behandling.