Hem > Nyheter > Innehåll

Beläggning på titandioxid i den keramiska industrin bör ha en större tillämpningsutrymmet

Sep 08, 2017

Produktionen av åtta element av keramik är mycket känd. K2O, Na2O, CaO, MgO, $literal, SiO2 och $literal, TiO2. De sex första element för vår användning, enligt olika produktkrav, utformningen av olika formuleringar. Sedan två poster, som färg element, i många fall, vi vill inte se i råmaterialen. Järn-elementet naturligtvis kommer vi även i produktionsprocessen för att ställa in järn borttagningen genom att försvaga dess färg effekt. Elementet Titan i grundläggande råvarorna, det är svårt att ta bort, i många fall personer i råmaterialen Titan hjälplös. Så, vi kan förstå, i själva verket Titan är inte som vi tror, ingen användning.

Det finns tre typer av titandioxid, nämligen plattan Titan malm, anatas och rutil. Även i den keramiska produktion kunskapen, tycker vi det är elementet färg, i själva verket i naturen, är titandioxid naturligt produktionen mest vita mineral. Namnet på titandioxid anger dess karakteristiska är vit. Och anledningen till varför titandioxid i keramiska produktionen anses vara en färg element, ogynnsamma för produktion, främst på grund av titandioxid efter 800 ℃, förekomsten av kristallina omvandlingen, blivit en kristall med färg, således färg. I vår keramiska produktion, temperaturen är ofta så högt som 1000 ℃, därför i många branscher prestanda av den utmärkta titandioxid i den keramiska industrin blivit en negativ faktor.

Under de senaste åren av keramiska produktionsprocessen, i början av tiden, är keramiska råmaterial för järn och Titan element i grunden att vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra färgning. Men långsamt började dyka upp några ändringar, enskilda keramiska företag till vissa produkter att producera de råvaror som behövs för att starta att slappna av järn och Titan i standarden växt. såsom fältspat i järn innehållet från 0,15% förstärkning till 0,2 ~ 0,4% och Titan innehåll från 0,1% inom förstoringen till 0,2 ~ 0,3% inom. Det främsta övervägandet är att järn och Titan kan reagera, producera färg föreningar som matchar vissa produkter.

Dessutom, anser författaren att inom den keramiska industrin, titandioxid bör ha ett större utrymme för ansökan, så att människor tar initiativ till att använda Titan istället för Titan. Detta är en produkt av titandioxid produkter som motsvarar de självrengörande produkterna. Som namnet antyder, genom en rimlig process, keramiska produkter på ytan av utarbetandet av ett lager av titandioxid film, kan keramiska produkter producera självrengörande effekt, mycket lämplig för ytterväggar och badrum keramiska produkter.

Denna självrengörande princip lies i nanonivå anatas titandioxid, en roll i rollen som solljus, vattenmolekyler kan delas upp i väteatomer och syreatomer, medan förekomsten av en oberoende syreatom har en stark förmåga att oxidera den ytan på produkten för att ta bort smuts fläckar. Detta liknar den välbekanta tvättmedel tvättmedel utöver rollen som fläckar finns just i NaClO i vatten delas upp i NaCl och o atomer och syreatomer kan ta bort fläckar. Oxidation förmåga, drygt 10 minuters tvättprocessen efter slutet av människors händer blir vitaktig.

Eftersom den rengör produkten har använts i glasprodukter mycket tidigt. Japan i 2000 år eller så på vissa platser i rättegången mot relaterade produkter, feedback är bra. Produktionsprocessen, främst i den sena produktionen av glasprodukter, i produktionslinjen för 600 ℃ nedanför en region, installationen av Sol sprayning processutrustning. Den nanometer grade titandioxid Sol sprutas på produktens glas, Sol smälts vid hög temperatur och vita Titania filmen sprutas på glaset. Det finns också många sådana studier i Kina, 5 ~ 50nm grade titandioxid film lager har producerats av Shenzhen och Zhejiang universitet i 450 ~ 550℃, som har anmärkningsvärd effekt. Utarbetandet av Sol i en rimlig dopning, såsom SiO2 dopning och sällsynta jordartsmetaller joner dopade, effekten är bättre.

Uppta en stor dekoration marknad på nuvarande, keramiska produkter. Från tidig leverans av keramiska produkter, att nu förlita sig på kvalitet och ytan estetiska effekten att imponera på konsumenterna, tro att i framtiden, kommer med specifika funktionella effekter av keramik också uppta marknaden. och titandioxid beläggningsteknik, det är värt vår förväntan.